7.2.07

trin et mod at det private erhvervsliv overtager kulturstøtten.

"Når kunstmaler Pedersen i fremtiden får en hæderspris af et forsikringsselskab, bliver den skattefri. Og forfatter Hansen skal slippe for at få trukket arbejdsmarkedsbidrag af de penge, hun hvert år modtager for bibliotekernes udlån af hendes bøger.
Det er to forslag fra regeringen, som nu er på vej. For hædersprisernes vedkommende er der tale om en ligestilling, idet priser fra det offentlige, fonde, legater og lignende allerede er skattefrie. Nu udvides det altså til også at gælde hæderspriser fra private givere.
Bedre vilkår- Vi vil gerne forbedre vilkårene for kunstnere og forfattere, siger Venstres skatteordfører Kim Andersen, der også er medlem af Folketingets kulturudvalg. Han tilføjer:
- Nu får vi mere dynamik i samspillet mellem kulturen og erhvervslivet. Og samtidig får vi en ligestilling mellem det private erhvervsliv og det offentlige. Og det er kun rimeligt.
Forslagene om at gøre livet lidt lettere for kunstnere og forfattere var indeholdt i regeringsgrundlaget fra februar 2005. Nu bliver lovforslaget sendt i høring. Det ventes vedtaget af Folketinget inden sommerferien. "

citeret fra www.dr.dk